Caută
Close this search box.

Cum să alegi cel mai bun bec LED

Culoarea becurilor poate fi ușor confuză, deoarece în ultimii cinci ani, a avut loc o revoluție în industria iluminatului. Vechiul bec incandescent, care acapară energia, care a dominat iluminatul timp de mai bine de un secol, dispare. Acum, becurile cu LED-uri sau diode emițătoare de lumină preiau controlul absolut.

LED-urile sunt o tehnologie complet diferită si vin cu mari beneficii. Mai mult decât atât, vă oferă noi modalități de a controla mai ușor lumina din locuința dumneavoastră.

Utilizați mai eficient energia sau asigurați un iluminat mai bun; oricare ar fi motivul pentru care becurile LED au făcut o intrare rapidă în casele noastre. Înainte de becurile cu LED-uri, becurile CFL erau folosite la case, cunoscute sub numele de becuri economice în rândul publicului.

 

Avem câteva sfaturi pentru a vă ajuta pentru a va ajuta să ajungeți lumina adecvata, pentru fiecare camera, care să nu vă sensibilizeze vederea sau să vă facă să vă simtiti obosit.

 

Fiecare cameră din casa ta este diferită

 

Probabil ați auzit că lumina soarelui ne oferă energie, dar știați că becurile funcționează în mod similar? Becurile care emit unde de lumină albastră produc serotonină, ceea ce ne face să fim concentrați, treji și alerți. Becurile care nu emit unde de lumină albastră permit creierului nostru să producă melatonină, ceea ce ne face să fim relaxați, somnolenți și pregătiți pentru un somn bun.

 

Becurile cu temperatură joasă produc lumină albă caldă, în timp ce becurile cu temperatură medie produc alb neutru, iar becurile cu temperatură mai ridicată produc alb rece sau imită lumina zilei.

 

De asemenea, este o concepție greșită comună că luminozitatea unui bec este măsurată în wați. Wații măsoară de fapt consumul de energie, în timp ce Lumenii măsoară luminozitatea.

 

Iluminare LED pentru dormitor

 

Cei mai mulți dintre noi ne dorim ca atmosfera să fie relaxată, calmă și liniștită. Evitarea undelor de lumină albastră în dormitor va împiedica ritmul circadian să confunde lumina din dormitor cu lumina naturală de afară. Acest lucru permite creierului tău să producă melatonina necesară pentru un somn confortabil. Iti place sa citesti noaptea? Dacă aveți o lampă de lectură de noptieră sau intenționați să achizitionati una, tonurile de albastru slabe sau neutre sunt cele mai indicate, deoarece culoarea alb rece creează un contrast ridicat cu paginile pe care le cititi.

 

Nivelul de luminozitate recomandat – 1.500 până la 4.000 de lumeni

Temperatura de culoare recomandată: 2700-3000K

 

 

Iluminare LED pentru zona de lucru

 

Când luminăm un birou, dorim să ne asigurăm că luminile maximizează capacitatea noastră de a fi cat mai productivi. Punerea în birou a luminilor albe reci, care imită lumina zilei, va crește producția de serotonină, menținându-vă concentrat, alert și plin de energie. De asemenea, asigurați-vă că alegeți un loc care să nu creeze străluciri nedorite pe ecranul computerului.

 

Nivelul de luminozitate total recomandat – 3.000 până la 6.000 de lumeni

Temperatura de culoare recomandată: 3000-5000K

 

Iluminare cu LED pentru utilizarea camerei de zi

 

Camera de zi este un loc popular pentru a primi oaspeții, a vă distra sau pentru a vă relaxa. Fie că te uiți la un film, fie că stai de vorbă cu prietenii, este important să ai un mix de surse de lumină în sufragerie pentru a te adapta la orice ocazie ar fi. Ca și în dormitor, este bine să evităm lămpile strălucitoare, emițătoare de lumină albastră, care creează serotonină și ne oferă energie. Lămpile reflectoare reglabile pot fi îndreptate spre pereți pentru a ilumina lucrările de artă, fotografiile de familie sau pur și simplu pentru a reduce din intensitatea televizorului.

 

Nivelul de luminozitate total recomandat – 1.500 până la 3.000 de lumeni

Temperatura de culoare recomandată: 2200-3000K

 

Iluminare cu LED pentru utilizarea în sufragerie

 

Iluminat cu LED pentru utilizarea în sufragerie Când luăm o masă bună cu familia sau cu oaspeții, nu vrem ca iluminarea să fie prea strălucitoare și neplăcută și, cu siguranță, nu vrem să fie atât de slabă încât să ațipim. Fie că este vorba de un brunch de după-amiază sau de o cină târzie, corpurile de iluminat suspendate permit o luminozitate perfectă în orice moment al zilei. Recomandăm tonuri neutre pentru sufragerie care creează o atmosfera perfectă. De asemenea, luați în considerare becurile cu LED pentru corpurile de candelabre care sunt utilizate în mod obișnuit într-un living.

 

Nivelul de luminozitate total recomandat – 3.000 până la 6.000 de lumeni

Temperatura de culoare recomandată: 2200-3000K

 

Iluminat LED pentru bucătărie

 

Bucătăria este în esență un spațiu de lucru. Mulți dintre noi ne începem dimineața în bucătărie, așa că acele becuri cu lumină albastră ne vor ajuta să ne trezim în timp ce pregătim micul dejun. Dacă aveți și o masă în bucătărie, un corp de plafon reglabil cu o temperatură de culoare mai caldă poate crea o ambianță plăcută pentru a echilibra luminile albastre mai strălucitoare de pe blaturile din bucătărie.

 

Nivelul de luminozitate total recomandat – 4.000 până la 8.000 de lumeni

Temperatura de culoare recomandată: 2700-5000K

 

Iluminare LED pentru uz sanitar

 

Înainte de a merge la școală sau la serviciu, cei mai mulți dintre noi ne pregătim uitându-ne în oglinda din baie. În mod ideal, dorim ca iluminarea să vină din jurul oglinzii, mai degrabă decât de pe tavan.

 

Nivelul de luminozitate total recomandat – 4.000 până la 8.000 de lumeni.

Temperatura de culoare recomandată: 3000-5000K